top of page
Search
  • Writer's picturekkarantemiris2

Η θυσία του Βροχοποιού….

Updated: Aug 20, 2023



Υπογράφει ο Γερμανός Νομπελίστας Ε. Εσσε. Αντιγράφει [χωρίς φυσικά να “προγράφει” (sic)] o υποφαινόμενος. Σε κάθε περίπτωση, αυτός που συνήθως δεν παραγράφει είναι η κοινωνία.

Η προσφορά για θυσία

Το χωριό βυθίστηκε στην απόγνωση. Ο Μάρω υποδαύλιζε την δυσαρέσκεια του κόσμου.

Απειλές και κατάρες εκτοξεύονταν συχνά στο πρόσωπο του βροχοποιού. Οι πομπές και οι θυσίες, τα μακρόσυρτα ρεφρέν και οι τυμπανοκρουσίες αποδείχτηκαν άκαρπα….

Ο βροχοποιός ψυχανεμίστηκε τι ήταν απαραίτητο και ψυλλιάστηκε ότι ο Μάρω είχε ήδη πολιορκήσει τη μητέρα της φυλής με απαιτήσεις για θυσία του βροχοποιού.

Ο βροχοποιός για την δική του τιμή και για χάρη του γιου του, προχώρησε οικιοθελώς στο ύστατο βήμα. Τύλιξε τον γιό του με τις τελετουργικές ενδυμασίες και απευθύνθηκε (συνοδεία του γιου του) στη μητέρα της φυλής. Εκεί, υπέδειξε τον γιό του ως διάδοχό του και ταυτόχρονα προσέφερε τον εαυτό του ως θυσία.

Η μητέρα της φυλής περιεργάστηκε τον βροχοποιό. Για λίγο. Μετά, συγκατένευσε και συμφώνησε….

Σημείωση: Απλά επιχείρησα μια χοντροκομμένη μετάφραση/ απόδοση ενός υπερσυνοπτικού αποσπάσματος από την νουβέλα του Hermann Hesse “THE RAINMAKER”. Περιέχεται στο βιβλίο “ DAS GLASPERLENSPIEL” (ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΙΣ ΧΑΝΤΡΕΣ).


Όπως είναι φανερό, η μετάφραση δημιουργήθηκε με τεχνολογία Α.Φ.Η. (Ανθρώπινη Φυσική Ηλιθιότητα). Η εικόνα δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας το Image Creator από το Microsoft Bing που υποστηρίζεται από την DALL·E.

3 views0 comments

Comments


bottom of page